Kitajski strokovnjaki Share COVID-19 odgovor izkušnje z Ugandi, Južni Sudan

- May 19, 2020-

kitajščina strokovnjaki delili svoje izkušnje z odzivanjem na COVID-19 pandemijo s kolegi v Ugandi in južnem Sudanu.

KAMPALA, maj 17 (Xinhua)-kitajski medicinski strokovnjaki v petek delijo svoje izkušnje se odzvali na pandemijo COVID-19 s svojimi kolegi v Uganda in južni Sudan.

Govor na odprtju sestanka, ki poteka prek Webinar, AENEAS Chuma, UNAIDS Regionalni direktor za vzhodno in Južno Afriko, je dejal, da je Svet sooča z enim od največjih izzivov, ki ne vplivajo samo na zdravstvenega sektorja, vendar bi lahko Svet vrnil že več let.

"Življenje bo ne bo več enako, saj vsi dokazi doslej kažejo, da je virus je tukaj, da ostanejo, dokler ne dosežemo črede imuniteto ali najti cepivo, "Chuma Dejal.

Rekel je, da epidemija ne pozna meja in zato obstaja potreba po globalni solidarnosti v boju proti njej.

"Zdaj več kot kdajkoli prej, je pomembno stati skupaj in razširiti pomoč na vseh ravneh. Moramo pokazati prijaznost, sočutje in empatije kjer je to mogoče, "je dejal, ob ugotovitvi, da so bili primeri globalne solidarnost, kjer so države zagotovila zdravila, strokovno znanje in človeške sredstev za ohranjanje zdravstvenih storitev.

Chuma govorilo podporo Jacka ma in Alibaba fundacije številnim afriškim v državah, ki vsebujejo bolezen. Jack ma poslala različne medicinske v Afriko za pomoč pri boju proti pandemiji.

Anthony Garang, ki deluje predsednik Južnosudana zdravnikov unije, je opisal srečanje kot edinstvena priložnost, da se učijo od svojih kitajskih kolegi ki so bili na COVID-19 Frontline v Wuhan.

"Upamo, da bomo videli več podobnih pobud prišli do med in po COVID-19 pandemije," je dejal Garang.

Richard Idro, predsednik Uganda Medical Association, je dejal, da je bil sestanek pomembno pri učenju iz Kitajske o tem, kako ravnati s pandemijo COVID-19.

Wu Zunyou, glavni epidemiolog kitajskega centra za nadzor bolezni in Preprečevanje (China CDC) povedal srečanju, da je Kitajska izvaja stroge ukrepe za ustavitev širjenja bolezni.

1 (1)


Par:Kitajska proizvodnja mask sredi COVID-19 kaže na močno proizvodno sposobnost Naslednji:Peking ponuja pomoč pri reševanju zdravstvene krize