Kitajska proizvodnja mask sredi COVID-19 kaže na močno proizvodno sposobnost

- May 28, 2020-

Kitajska je izvozila 3. 86 milijardo kosov mask med marcem 1 in aprilom 4, številka pa se je razširila na 23. 94 milijarda naslednji 26 dni. V samo dveh mesecih je bilo s Kitajske na čezmorskih destinacij odposlanih 27. 8 milijarde kosov mask, približno 3 večkrat od tistih, ki so jih izvozili v zadnjem letu.

1

Poleg BYD so številni drugi kitajski proizvajalci, vključno s proizvajalcem avtomobilov GAC Group, proizvajalcem skupnih podjetij SAIC-GM-Wuling, velikanom gospodinjskih aparatov Gree Electric in proizvajalcem oblačil Youngor, postali stebri, ki podpirajo kitajsko proizvodnjo mask.

"Hiter prehod toliko podjetij, ki prej niso bila v industriji, je kazala na močno proizvodno sposobnost Kitajske," je dejal Zeng Qinghong, predsednik upravnega odbora skupine GAC. Bogate izkušnje kitajske predelovalne industrije na področju tehnologije, upravljanja, nadzora kakovosti in upravljanja dobavne verige, pa tudi zadostne rezerve za talente in široke tovarne so postavile trdne temelje za proizvodnjo mask, je dodal.

Fan Weijian, inženir iz skupine GAC, je delil svoje osebne izkušnje v industrijski tranziciji. Ko je skupaj s sodelavci sestavil prvi stroj za izdelavo mask, je varilna maska ​​GG # 39; ušesni trakovi so nepričakovano postali velik izziv, kar je celo zaustavilo celotno proizvodno linijo, saj se je varilna glava vedno držala mask.

Nihče ni ponujal napotkov, vendar so raziskovali pot iz lastnih izkušenj. Ustanovili so posebno delovno skupino za reševanje problema in izvedli poskuse na visoko natančnem številskem obdelovalnem stroju. Po štirih dneh napornih prizadevanj so našli popolno rešitev in se prebili.

2

Kitajske industrijske verige so tesno povezane, država pa ima popoln proizvodni sistem. To je soglasje številnih podjetij, ki so svojo proizvodnjo preusmerile na maske, da bi se odzvale na epidemijo.

Maske so majhne, ​​vendar njihova proizvodnja potrebuje skupna prizadevanja iz zapletene industrijske verige, ki pokriva kemikalije, tekstil, materiale, stroje, metalurgijo, elektroniko in druge osnovne industrije. Poziva tudi k tehnikam, kot so obdelava materialov, proizvodnja strojev, elektronsko upravljanje in ultrazvočno varjenje. Izdelave izdelkov bi bilo nemogoče, če bi kakšna povezava v tej verigi odpovedala.

Kitajska se je s 41 industrijskimi oddelki, 207 skupinami in 666 razredi izdelkov in storitev razvila neodvisen in popoln sodoben industrijski sistem. To je edina država na svetu, ki krmi vse škatle industrijskih kategorij v okviru&Združenih narodov št. 39; standard industrijske klasifikacije.

Vse materiale za maske in nadomestne dele za maskarske stroje bi lahko v kratkem času izdelali in kupili na Kitajskem, ko je epidemija motila globalno logistiko.

Celoten sistem je ne le postavil trdne temelje za širjenje proizvodnje mask, ampak je tudi ogromno prispeval k globalnemu boju proti epidemiji. Kitajska je do zdaj nudila medicinsko in materialno pomoč 127 državam in 4 mednarodnim organizacijam.

"Naročila, ki jih bomo zdaj oddali, naj bi bili odposlani oktobra, izdelke pa smo izvozili v številne države," je dejal Jiao Na, podpredsednik oddelka za prodajo v tujini San Qi Medical s sedežem v Rizhaou, vzhodno kitajska provinca Shandong. Po njenih besedah ​​luči delavnic niso ugasnjene od konca januarja letos, tovarna pa je proizvedla skupaj 300 milijonov kosov mask.

San Qi Medical se proti epidemiji ni sam boril. Za pomoč podjetju pri obnovi in ​​razširitvi proizvodnje je občinska vlada Rizhaa ustanovila posebno delovno skupino, ki je bila nameščena v podjetju, skupaj z dvema posebnima uradnikoma, ki sta jih poslala ustrezna oddelka, da bi ponudila pomoč in gladko industrijsko verigo. Dnevna proizvodnja podjetja se je kmalu povzpela na 3. 5 milijonov kosov, pet- do šestkrat več kot običajno.

Vladne službe na vseh ravneh in vse panoge po državi so sodelovale v boju proti epidemiji ob prvi priložnosti za zagotovitev proizvodnje maske. "Naša država ima institucionalne prednosti, da osredotoči sredstva za doseganje velikih podvigov, zato smo dosegli takšne dosežke," je dejal Sun Zhicheng, član skupine za oskrbo z materiali vodilne skupine osrednjega komiteja CPC za odzivanje na epidemije in namestnik direktorja - splošni urad za socialni razvoj, Komisija za nacionalni razvoj in reforme.

3

Par:Kitajska vojska ponuja več medicinskih potrebščin za pomoč Laosu v boju proti COVID-19 Naslednji:Kitajski strokovnjaki Share COVID-19 odgovor izkušnje z Ugandi, Južni Sudan