Kitajska v Južnem Sudanu daruje medicinske potrebščine za boj proti COVID-19

- Jun 18, 2020-

JUBA, 11. junija (Xinhua) - Kitajska vlada je v četrtek dostavila medicinske potrebščine v Južni Sudan, da bi pomagala vzhodnoafriški državi pri reševanju pandemije COVID-19.

NEW

Medicinska pomoč je vključevala 5000 zaščitnih oblek, 15.000 obraznih mask, 100.000 kirurških mask, 5.000 zaščitnih očal, 5.000 rokavic in 834 paketov diagnostičnih kompletov.

Kitajski veleposlanik v Južnem Sudanu Hua Ning je dejal, da bo Peking še naprej podpiral boj&Južni Sudan proti COVID-19.

GG quot; Ta zadnja donacija dokazuje kitajsko vlado&in ljudi&39 zavezanost k podpiranju afriških držav' prizadevanja za zadrževanje COVID-19," Je rekel Hua.

NEW (1)

GG "; S skupnimi prizadevanji mednarodne skupnosti in vlade Južnega Sudana bi lahko zgradili globalni zdravstveni sistem za vse," je dejal kitajski odposlanec.

Mayen Dut Wol, podsekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Južnega Sudana, je Kitajsko cenil, da je stala z Južnim Sudanom v zahtevnih časih pandemije COVID-19.

GG quot; Vlada in prebivalci Južnega Sudana so veseli Kitajcev in vlade, ker so bili z nami v vseh težavah. To donacijo bomo registrirali kot enega od dosežkov naših odnosov," Je rekel Wol.

Fundacija Jack Ma in Fundacija Alibaba sta že prej dobavili tri serije antikoronavirusnih zalog v vzhodnoafriško državo.


Par:ne Naslednji:Iskanje cepiva lahko traja dve leti