Peking ponuja pomoč pri reševanju zdravstvene krize

- May 11, 2020-

medical supplies

Na povabilo ruske vlade je v Moskvo prispela posebna misija z medicinskimi strokovnjaki iz Kitajske.

Desetletna skupina, ki vključuje epidemiologe iz kitajskega centra za nadzor in preprečevanje bolezni ter bolnišnic in zdravstvenih inštitutov v provinci Heilongjiang, je prispela v soboto.

Skupina je v nedeljo opravila video konferenco s kitajskimi študenti, predstavniki kitajskih podjetij v Moskvi, učitelji iz ustanov Konfucij na lokalnih univerzah in kitajskim poslovnežem, ki je imel tesne stike s potrjenim bolnikom COVID-19.

Strokovnjaki bodo obiskali bolnišnice v Moskvi, vključno z glavno bolnišnico za koronavirus, Kommunarko in nekaj nedokončanih bolnišnic v mestu, je dejal Hao Huilong, vodja skupine strokovnjakov.

Hao, ki je tudi podpredsednik pokrajinskega odbora kitajskega ljudstva Heilongjiang 0010010 # 39; .

Rusija 0010010 # 39 je število potrjenih primerov COVID v nedeljo preseglo 15, 770 , 2, 186 več kot v soboto. Poročalo se je, da je bilo 1, 291 okrevanje in 1 30 smrti.

Medtem je deset kitajskih strokovnjakov v petek začelo svoj prvi delovni dan v Nur-Sultanu v Kazahstanu in s svojim kazahstanskim kolegom delilo strokovno znanje o tem, kako preprečiti širjenje COVID-19.

Skupina 0010010 # 39 s 15-dnevnim obiskom se je začela v nacionalnem centru za javno zdravje v Kazahstanu, ki zbira podatke o COVID-19 v državi.

Po zaslišanju o ukrepih za boj proti bolezni v Kazahstanu so strokovnjaki izvedli konferenco s kazahstanskimi zdravniki po vsej državi, kitajski zdravniki pa so pozdravili kazahstanska prizadevanja.

0010010 "; Med našim bivanjem je postalo jasno, da je delo na omejevanju koronavirusa v Nur-Sultanu, kjer je karantena, dobro opravljeno, 0010010 "; je dejal Lu Xiaobo, zdravnik nalezljivih bolezni.

0010010 quot; Vsi nosijo masko za obraz. 0010010 quot;

Kasneje je bilo spletno srečanje s kazahstanskim ministrom za zdravje Yelzhanom Birtanovom.

Omejitve, uvedene od sredine marca, so povzročile počasnejši porast primerov v Nur-Sultanu in Almatyju, je dejal Birtanov. Vendar so se okužbe v drugih regijah hitro povečale, zaradi česar je vlada izredno stanje podaljšala do konca tega meseca.

Kitajski strokovnjaki 0010010 # 39; obisk je rezultat pravočasne odločitve voditeljev obeh držav, je dejal Birtanov.

Pomoč iz širokega razpona

Kitajski posamezniki in organizacije po vsem svetu še naprej prispevajo pomoč v boju proti pandemiji.

V preteklih dneh je banka Kitajske ZDA podarila stotine tisoč kirurških mask in rokavic zdravstvenim delavcem, osebam prve oskrbe in drugim osebam nujnih služb v New Yorku.

Darovanje 120, 000 kirurških mask in 12 000 kirurških rokavic v začetni fazi se bliža koncu, cilj pa je ublažiti pomanjkanje osebne zaščitne opreme, je povedala Catherine Feng, višja podpredsednica kitajske banke 0010010 # 39; newyorške podružnice.

Mehiške oblasti so pozno v petek prispele pošiljke 11 ton medicinskih potreb, povezanih s CVID-19, iz Mehike iz Kitajske.

Mehika 0010010 # 39, zunanji minister Marcelo Ebrard je dejal, da je pošiljko preneslo letalo Aeromexico Boeing 787-8, vključno z 1. 9 milijoni mask in { {5}}, 000 kirurških mask.

0010010 quot; Oprema bo razdeljena v prihodnjem vikendu, 0010010 quot; Je rekel Ebrard.

To je bil drugi let, ki je prevažal sanitetni material iz Kitajske v Mehiko.

Mehiška vlada je sporočila, da bodo pošiljke medicinskih potreb s Kitajske prispele med dva in štirikrat na teden, skupaj 20 .

Kitajsko veleposlaništvo v Sarajevu je v petek prispelo šest prezračevalnikov različnih modelov in 58 000 medicinskih mask, ki jih je darovala Kitajska.

Kitajske lokalne vlade, civilna družba in podjetja prav tako pripravljajo materialno pomoč za Bosno in Hercegovino in iščejo načine, kako blago prepeljati do namembnega kraja, so navedli na veleposlaništvu.


Par:Kitajski strokovnjaki Share COVID-19 odgovor izkušnje z Ugandi, Južni Sudan Naslednji:Kitajsko podjetje pomaga južnoafriškim izdelovalcem mask za povečanje proizvodnje